Välkommen till sidan

SAMTIDSDOKUMENTATION 5

På sida samlas allt mellan P - Ö.

Bokstäverna Q - X -Y - Z - Å - Ä - Ö, har ännu inga dokumentationer.

P: 1) Postrånet i Eljaröds firre av Sven Plavén.

R: 1) Ravlundagården. 2) Ryadal Vitaby.

S: 1) S:t Olofs Scole oc fattighus. 2) Statarsystemet. 3) Stavfabriken i Brösarp - en av de sista i sitt slag av Sven Plavén. 4) Samtal med Inge Ohlsson den 28 december 2011. Inge var under många år aktiv i Bondrumsringen och hembygdsföreningen i sin helhet. Inge gick bort några dagar efter intervjun.

T: 1) Tröskning. 2) Tomaskillan på Grevlunda backar.

T: 1) Ture Hansson Dunder 1902-1985 av Göran Stensson. Ytterligare ett antal artiklar dokumenterade av eller om Ture Hanssom kommer att arkiveras här efterhand. Nr 2: Anteckningar om Lönhult. Nr 3: Brösarp i forntid och nutid. Nr 4: Bygdekurs i Åkaröds rote lyfter bort medeltida slöjor. Tidningsartikel i YA den 21 mars 1980.

T: 5) Utvandrare till Amerika. 6) Hur Brösarps by kom till. 7) Byanamn. 8) Marknamn.

Därmed har vi dokumenterat 8 inslag av eller om Ture Hansson Dunder.

U: 1) Utedassets betydelse för mänskligheten.

V: 1) Vitaby - Slaget vid Vitaby. 2) Vallabacken - Virtuellt rekonstruktionsprojekt. 3) Vad är (var) Albo Härad - Häradsvapen - Häradsfanan - Socknar ?