AKTUELLT från

2017-09-24:

Äppelmarknaden fortsätter idag.

Äppelveckor på Kivik

Efter Äppelmarknaden fortsätter skördefesten med "Äppelveckor på Kivik". Det betyder att firandet av det svenska äpplet fortsätter i ytterligare två veckor efter Äppelmarknaden - med aktiviteter, föreläsningar, äppelvandringar, äppelkonst ...och mycket mer!

Äppelveckorna arrangeras i samarbete mellan Äppelmarknaden, Kiviks Tourism och Kiviks Musteri och under båda äppelveckorna finns naturligtvis Äppeltavlan, Utställningstältet med massor av äppelkunskap och äppelförsäljning kvar på hamnplan.

2017-09-23:

Idag börjar den fina äppelmarknaden på Kivik.

På sidan MÖTESPLATSER finns många bilder och ett reportage om besöket på Vitaby snickerifabrik i torsdags.

2017-09-22:

Hembygdsföreningens programkommitté träffas den 12 oktober kl. 19.00 i Ravlunda skola.

Förmedlade bilder nedan på ett fint Hagtornsträd.

2017-09-22:

Bilder tagna igår utanför Solevi idrottsplats på Kivik.

2017-09-21:

Sommaren är nästan slut och den mörka årstiden närmar sig med stormsteg. I lördags plockades textilierna på Bondrumsgården ner i tre olika kistor. Även om textilierna är nere och besökssäsongen är slut går det bra att besöka Bondrumsgården.

Läs mer på sidan BONDRUMSGÅRDEN.

2017-09-20:

LÖRDAG den 30 september:

Naturskyddsföreningen i Tomelilla anordnar vandring på Brösarps backar i samverkan med Albo Härads Hembygdsförening, som berättar om Glimmebodagården.

Vi tittar på flora, biologi och brukningshistoria. Ta med fika och kläder efter väder. Samling vid Glimmebodagården kl. 14.00.

Sträckan är ca 4 km lång i backig terräng.

Kontakt: Eva Ditlevsen 072-3062280

Information även på Albo Härads Hembygdsförenings Facebook sida.

2017-09-18:

Några naturbilder från en härlig söndagseftermiddag i trakterna runt Vitemölla.

ÄPPELMARKNAD på Kivik kommande helg 23 och 24 september.

2017-09-16:

Enligt vårdplanen ska Agusastugan få nytt halmtak i år. Det är sent på säsongen med febril aktivitet, som framgår av bilderna på sidan AGUSASTUGAN.